De populariteit van buitenzwemmen blijkt te stijgen. Ondertussen zijn er meer dan zestig zwembaden in Nederland geopend voor buitenzwemmen op afspraak. Van deze mogelijkheid wordt per week tussen de 50 duizend en 75 duizend keer gebruik gemaakt, stelt de website lezenoverzwemmen.nl. Waar komt deze populariteit vandaan?

Dat mensen ervoor kiezen om buiten de zomermaanden om een buitenbad te bezoeken, kan verschillende redenen hebben. Volgens zwembaddirectrice Yvonne Botden en zwemexpert Claudia Broeke heeft een van deze redenen te maken met de nieuwsgierigheid naar Wim Hof – beter bekend als de iceman. Echter is deze fascinatie niet geheel ongevaarlijk.

In onderstaande audioreportage wordt deze fascinatie verder toegelicht.

Op de website van Zwemanalyse zijn verschillende adviezen te vinden om veilig in buitenwater te zwemmen.