Willemstad- Net zoals het merendeel van de bedrijven op Curacao, is Dolphin Academy in verband met coronacrisis gesloten. “De zorg voor de 24 dolfijnen is onze eerste prioriteit. Daar gebruiken we nu onze buffer voor”, zegt Avila Lindgren, medewerker op het park.

Dolphin Academy is gelegen op het Curaçao Sea Aquarium Park. Het gehele park is op dit moment gesloten voor klanten. Werknemers moeten vanuit huis werken vanwege de lockdown op Curaçao. Het park heeft 45 werknemers. “Er is een uitzondering voor de 18 dolfijnentrainers, deze werknemers mogen nog wel naar de zoogdieren. Training en voedingssessies gaan gewoon door”, vertelt Avila Lindgren van Dolphin Academy. Volgens Lindgren blijft zorg van de dolfijnen van dezelfde kwaliteit. “Deze tijden worden gebruikt om meer tijd met de dolfijnen door te brengen. De rol van de trainers is essentieel voor het geluk van de dolfijn.”

Dolfijnengeluk
Kusttuimelaardolfijnen zwemmen bij Dolphin Academy rond. “Het zijn dolfijnen die van nature geen lange afstanden zwemmen en hun eigen vis vangen” ,vertelt Lindgrenom te benadrukken dat de dieren niet zielig zijn. Wel zijn de trainers nog nodig voor het geluk van de dieren. Zo moeten ze de juiste hoeveelheid voeding van de trainer krijgen om wel gelukkig te blijven. De dolfijnen willen graag spelen en knuffelen. Ze kunnen naar open zee zwemmen en weggaan. “Ze komen altijd erg graag terug en gaan niet ver”, benadrukt de medewerkster. Op dit moment worden er nog wel kleine uitstapjes met de dieren gedaan. “Normaal zwemmen ze naar het volgende toeristische strand. Dat doen we nu even niet, maar we doen wel andere routes. Zo zijn we er laatst nog met kano’s op uit gegaan”, vertelt Lindgren.

Initiatieven
“Het bedrijf bedenkt van alles om toch wat positiefs te doen. Er zijn veel nieuwe ideeën en initiatieven gestart”, vertelt Lindgren. Dolphin Academy maakt nu vlogs en je kunt een lidmaatschap afsluiten. Er zijn vier verschillende keuzes voor het lidmaatschap. “Zo kun je je voor tien dollar op een nieuwsbrief abonneren, krijg je een kleine verrassing, tien procent korting op alle online cursussen, tien procent korting op de webshop en iedere maand een foto van één dolfijn”, aldus de medewerkster. Voor alle leeftijden is er online iets te doen. “Zo houden we Dolphin Academy toch actief.”

Het publiek
“De dolfijnen zijn gek op aandacht van mensen en vinden het altijd leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan”, vertelt Lindgren. De dolfijnen missen de programma’s met publiek dan ook enorm zegt ze. “Daarom is het erg fijn dat de trainers de dolfijnen nog leuke uitdagingen kunnen bieden.” Wel hopen ze allemaal dat Dolphin Academy snel weer open kan gaan. “We kunnen dan meteen weer open, maar wel met de maatregelen die nog nodig zijn op dat moment. Dit doen we door de handen schoon te laten maken bij bezoek aan het park. Er wordt ook rekening gehouden met de twee meter afstand, waar er fysiek contact is zijn plexiglas schermen geplaatst en de activiteiten met de klant zullen allemaal buiten plaats gaan vinden”, concludeert Lindgren.

Klik op de wereldbolletjes op onderstaande foto om te zien hoe de dolfijnen allemaal bij Dolphin Academy terechtkwamen. De locatie van het park kun je ook bekijken.