Het Spoorpark in Tilburg is goed voorbereid op het verwachte afval in de komende tijd. Door het plaatsen van extra afvalbakken hopen ze het park in de toekomst schoner te houden. Met de zomer op komst neemt de drukte in het park toe en is er meer kans op rondslingerend afval.

 

Sophie vreest niet voor de drukte in de zomer. ‘’Zodra de terrassen weer opengaan, denk ik dat de drukte in het park wat zal afnemen en daarmee ook de hoeveelheid afval. Mocht het toch heel druk worden dan zijn we daar wel op voorbereid. We gaan er namelijk voor zorgen dat in die periode de afvalbakken extra vaak worden geleegd.’’

geeft Sophie Peters, de parkmanager, aan dat het afvalprobleem nooit volledig zal verdwijnen. ‘’Als we om de twee meter een prullenbak plaatsen zal er misschien geen rommel meer rondslingeren. Helaas wordt het park daar niet mooier op. We moeten accepteren dat er altijd een kans is dat er afval náast de prullenbak belandt.’’

Daarnaast hoopt ze dat de bezoekers van het park zelf ook meehelpen aan het verminderen van het afval. Dit kunnen ze volgens Sophie doen door het geproduceerde afval mee naar huis te nemen en daar weg te gooien. ‘’Niet alleen de maatregelen die wij treffen, maar ook de hulp van bezoekers draagt bij aan een schoon park.’’

Er is volgens Sophie al een verandering te zien in de hoeveelheid rondslingerend afval. De prullenbakken helpen en ze hopen dat het vanaf nu alleen maar bergopwaarts gaat met het schoonhouden van het park.