In twee gevechten worden in de zomer van 2021 alle wereldtitels van het boksen op het spel gezet. Meervoudig wereldkampioenen Anthony Joshua en Tyson Fury strijden om de wereldtitel in het zwaargewicht. De eerste partij vindt waarschijnlijk plaats in Saoedi-Arabië, in de stad Djedda.

Rinze van der Meer, boks-expert en oud-commentator van Eurosport vertelt: ‘’De partij gaat het gevecht van het decennium worden. Beide vechters hebben meerdere wereldtitels bij verschillende boksbonden. Bij deze gevechten worden de titels verenigd. Dit gevecht gaat beslissen wie het beste zwaargewicht aller tijden is.’’ De ex-commentator hoopt dat de partij niet snel afgelopen is, maar sluit het niet uit. Beide vechters hebben sterke punten die de partij tot een snel einde kunnen brengen.

Prognose

‘’Fury is een sterke bokser en heeft snelheid en precisie. Als je wordt geraakt door Fury ga je naar de grond. Het maakt dan niet uit wie je bent.’’ De carrière van Anthony Joshua heeft de laatste jaren krasjes opgelopen. Joshua verloor van Andy Ruiz Jr. – een bokser met een underdogpositie – en verloor hiermee zijn wereldtitels. Deze won hij later wel terug. ‘’ik vind dat je als wereldkampioen niet mag verliezen van een ‘Out-of-shape’ bokser, zoals Ruiz. Mentaal zal Joshua erop gebrand zijn om te winnen, maar hij zal het lastig krijgen. Fury kan zijn tegenstander goed ontleden en later afmaken, dit liet hij zien in zijn laatste titelgevecht tegen Deontay Wilder. De kans dat ‘The Gypsy King Fury’ wint is groter. Fury is handiger en ontwijkt het gevecht. Hij kan de druk aan en heeft nog nooit verloren.’’, aldus van der Meer.

Onduidelijkheid

Een precieze datum is nog niet bekendgemaakt, maar eind juli of begin augustus zal het gevecht plaatsvinden. De locatie voor de tweede partij is nog niet bekend. Van der Meer: ‘’Het is jammer dat het eerste gevecht in Saoedi-Arabië wordt houden, twee Britse vechters moeten gewoon in een vol Wembley stadion vechten. Het gaat momenteel meer om geld dan om de sport en dat is jammer.’’