Winkelen. Door corona zit het er al eventjes niet in, maar normaal gesproken is het een van onze favoriete hobby’s. Overdekte winkelcentra behoren dan ook tot de meestbezochte plekken van de Nederlander. Winkelcentrum De Roselaar in Roosendaal bestaat in 2021 liefst 50 jaar en is daarmee een van de oudste shoppingcenters van ons land.

”We zijn net gestart met de opening van het jubileum”, zegt Lars Vermeulen, woordvoerder van het centrum. ”De Roselaar organiseert gedurende het jaar een aantal evenementen. Zo hebben we VIP-dagen gepland staan. De eerste is met Moederdag en dan gaan we alle moeders die ook 50 jaar worden in het zonnetje zetten. Hetzelfde doen we met Vaderdag. En het hoogtepunt van alle festiviteiten moet de jubileumdag in september worden. We hopen dat de coronamaatregelen dan minder zijn, zodat we een groter feestje kunnen vieren.”

Inzamelingsactie

Bovendien komt er een inzamelingsactie voor kinderen die opgroeien in armoede. ”Wij vieren onze verjaardag groots, maar we vinden dat iedereen zijn of haar verjaardag zou moeten kunnen vieren. Daarom werken we met onze inzamelingsactie samen met de stichting Ik Trakteer, die zit ook in Roosendaal.”

Lars Vermeulen en ondernemer Ellen Arts van Ellen Juwelier vertellen over hoe de Roselaar het al 50 jaar volhoudt: