Willemstad- Op dit moment hebben al meer dan 70.000 mensen hun eerste prik gehad op Curaçao, volgens het RIVM. Waar jongeren in Nederland nog lang niet aan de beurt zijn, worden Nederlandse studenten die stage lopen op het eiland al massaal gevaccineerd.

De vaccinaties zijn in volle gang op het eiland. Eerst werd iedereen geprikt met het Pfizer vaccin, maar nu met Moderna zoals te lezen is op de site van de overheid op Curaçao. Een student die zijn eerste prik gaat halen laat hieronder zien hoe dit op Curaçao in zijn werk gaat.

In vergelijking met Nederland
Curaçao staat op nummer één van de wereld met vaccineren per honderd inwoners, volgens onderzoek van De Volkskrant. Hieronder is het verschil te zien in het aantal vaccins tussen Nederland en Curaçao.

Studenten over vaccinatie
Niet alleen wordt er al veel gevaccineerd, maar ook bijvoorbeeld Nederlandse studenten kunnen nu al een prik halen op het eiland. Hieronder zijn een paar studenten te horen die de prik al hebben gehad. De stagiaires vertellen waarom ze ervoor gekozen hebben en hoe de familie in Nederland hierop reageert.