Er worden geen extra maatregelen genomen rondom de beveiliging in het Eindhovense Philips stadion naar aanleiding van de zestien fans die zaterdagavond het voetbalveld betraden. Dit meldt perswoordvoerder Jaap Paulsen van de KNVB. “Je kan een hek zetten om het voetbalveld, zodat je zeker weet dat er niemand het veld op kan komen, maar dat willen we niet.” 

Paulsen geeft aan dat er vroeger wel nog een hek om het veld stond. “Het hek hebben we weggehaald, omdat het voor de fans niet fijn was om op die manier naar een wedstrijd te kijken.” De hekken terug laten komen is dan ook geen optie volgens Paulsen: “We willen een voetbalwedstrijd vriendelijk en toegankelijk houden. Dat bereik je niet door hekken neer te zetten.” 

De fans die het veld op renden, hebben een stadionverbod en een boete gekregen. Het doel van de sancties is dat supporters niet zomaar het veld betreden. “Als supporters het veld opkomen, kan het ook nog eens onveilige situaties opleveren. Daarbij komt dat een wedstrijd verstoord wordt. We gaan ervan uit dat dit eenmalig is geweest en dus vinden wij extra maatregelen niet nodig”, aldus Paulsen.