KFC start vanaf dinsdag 7 september met het doneren van overgebleven gefrituurde kip aan het Leger des Heils. Hiermee probeert het bekende fastfoodrestaurant voedselverspilling tegen te gaan. Het is niet zomaar toeval dat de KFC hier vanaf deze week mee begint. Vandaag start namelijk de Verspillingsvrije Week. 
 
De kip die niet wordt opgegeten wordt gedoneerd aan het Leger des Heils. De samenwerking tussen het Leger des Heils en de KFC is begonnen op één locatie. Dit pakte zo goed uit dat er op dit moment 28 vestigingen van de KFC meedoen aan deze fooddonatie. Het Leger des Heils is hiervolgens persvoorlichter Menno de Boer, ontzettend blij mee. “Het is altijd moeilijk om aan voedsel te komen. Wij verstrekken maaltijden aan mensen die het niet zo breed hebben. Het voedsel moet dan kwalitatief goed zijn en aan verschillende eisen voldoen. Als er dan een bedrijf zoals de KFC ons kip wil leveren is dat natuurlijk fantastisch.’’ 
 
Geschreven door Levi Rombouts