Duizenden mensen lopen aanstaande zaterdag door heel Nederland mee in de protest tocht van de creatieve sector, ook in Tilburg zal er voor het eerst een tocht plaatsvinden. “We worden doelbewust door de overheid tegengewerkt”, vertelt mede-organisator Thom van Oosterhout 

Volgens Van Oosterhout wordt het de ondernemers in de creatieve sector onmogelijk gemaakt om nog te kunnen ondernemen. ‘’In Juli heeft de overheid het nachtleven weer opengegooid met een lekkende coronacheck app, waarin de testbewijzen vervalst konden worden. Ze hebben zelf de stok gecreëerd om ons mee te slaan.’’

Op basis van de Nederlandse FieldLab-onderzoeken worden er in de landen om ons heen weer volle bak evenementen georganiseerd. ‘’Als we een half uurtje naar Antwerpen rijden, kunnen we op een festival met 75 duizend man staan, maar hier in Nederland mag er bij Club Smederij nog niet eens een DJ op het terras staan.’’ 

 ‘’Ze hebben zelf de stok gecreëerd om ons mee te slaan.’’ 

 Tijdens de tocht zullen er meerdere sectoren uit de creatieve industrie aanwezig zijn zoals muziek, dans en theater. Maar de organisator benadrukt dat het om een protest gaat en niet zomaar een ouderwets avondje uit. ‘’Wij laten onze stem horen door te feesten, maar het blijft echt een protest.’’ 

Poppodium 013

Tilburgs grootste poppodium: 013 sluit zich ook aan bij de demonstratie aankomende zaterdag. Mijndert Rodolf, Hoofd Marketing en Communicatie, vertelt dat zij ook bij de eerste demonstratie aanwezig waren. ‘’En net zoals toen roepen wij nu weer al onze medewerkers en vrijwilligers op om mee te lopen. Na anderhalf jaar geduldig wachten willen wij eindelijk weer doen waar wij het beste in zijn, namelijk 3000 man een onvergetelijke avond geven.’’