T-Mobile is voor een bedrag van 5,1 miljard euro verkocht. Eerst was het telecombedrijf van Deutsche Telekom en Tele2. Het is overgenomen door investeringsfondsen Apax en Warburg Pincus. Maar waarom koopt een investeringsfonds een telecombedrijf en hoe weet zo’n fonds hoe je een telecombedrijf runt?

Bron: Bas Crommentuijn

Gerrie Spaansen van de Autoriteit Consument en Markt, een onafhankelijk markt toezichthouder, vertelt dat het komt door een inschatting van de investeringsfondsen. “Apax en Warburg verwachten dat T-Mobile in Nederland nog gaat groeien. Ze kopen het voor 5,1 miljard zodat ze het op een later tijdstip zouden kunnen doorverkopen voor een hoger bedrag.”

“Of een investeringsfonds wel genoeg weet van telecommunicatie om T-Mobile te runnen is eigenlijk een foute vraag”, aldus Rudolf van der Berg, Senior consultant bij telecom adviesbureau Stratix. De grootste verandering die consumenten dus zullen merken is een naamsverandering. Volgens Van der Berg, zal T-Mobile gewoon doorgaan met het aanbieden van dezelfde services.