Meerdere Nederlandse artiesten, onder wie het hardstyle-duo Audiotricz, hebben lang stilgezeten. In België zijn de maatregelen omtrent festivals sinds 13 augustus versoepeld waardoor massa-evenementen met maximaal 75,000 bezoekers daar door mogen gaan. Het duo treedt daarom vanaf deze week op in het buitenland.

“Het is zo lang geleden dat we hebben opgetreden, dat het een beetje voelt alsof we deze week onze eerste boeking ooit doen”, vertelt Léon Benschop, één van de leden van het duo Audiotricz. Vrijdag 10 september geven Léon en zijn partner Kenneth na lange tijd hun eerste show op het La Folie Varadaise festival in Frankrijk. De week erop staan ze op één van de grootste hardstyle festivals van België: Reverze. Daar hebben ze ontzettend veel zin in, maar er spelen ook gemengde gevoelens op. “Ik weet niet zo goed wat ik moet verwachten, eigenlijk vind ik het facking eng”,  vertelt Léon, “Daarnaast hebben we ook niet tientallen nieuwe tracks klaarliggen. Ik hoop dat onze nummers nog relevant genoeg zijn.”

Coronadip

Het coronatijdperk viel Léon en Kenneth erg zwaar. “Ons leven was zo gebaseerd op muziek maken en alles wat daarmee samenhangt, dat het plaatje niet meer klopte”, beschrijft Léon met een sombere toon in zijn stem. Het duo besloot de muziek even links te laten liggen en zich te focussen op andere zaken. Zo namen beiden een bijbaan en waren ze druk in de weer als verhuizer en orderpicker. Na een tijdje kwam het duo erachter dat muziek nu eenmaal hun echte passie is en besloten ze opnieuw de studio in te duiken. “Op een gegeven moment zaten we iedere donderdag, vrijdag en zaterdag weer in de studio; een zak loempia’s als lunch en we konden weer als vanouds muziek maken.”

En of het Léon uitmaakt dat ze (nog) niet in Nederland mogen optreden? “Dat interesseert me niets. Ik sta tien keer liever daar dan dat ik hier blijf afwachten. Eindelijk weer optreden, daar doen we het voor.”