De Vereniging voor Christelijk Onderwijs in Papendrecht en Sliedrecht (VCOPS) is niet bang voor coronabesmettingen onder leerlingen. Volgens Wim Dunsbergen, Bestuurder VCOPS, voelen de scholen daarentegen wel iets voor het idee om kinderen niet meer naar huis te sturen. ‘’Het liefst hebben we natuurlijk gewoon alle leerlingen weer op school.  Helaas kan dit nog niet want het virus is nog geen reguliere griep.’’

 

Onzekere tijd voor scholen

Volgens Dunsbergen kan er nog niet vastgesteld worden wat er precies moet veranderen op de basisscholen. De Corona periode zorgt daarmee voor veel onzekerheid bij de scholen: ‘’We weten gewoon veel nog niet. Als blijkt dat er veel besmettingen plaatsvinden dan houden we deze situatie waarbij de hele klas naar huis moet. Omdat alles zo lastig is nu, houden we ons aan de richtlijnen van de GGD. Door de richtlijnen vast te houden kunnen we ook discussies uit de weg gaan en ervoor zorgen dat wij met onze scholen de neuzen dezelfde kant op hebben staan.’’

‘’Besmettingsbriefje’’

Vanuit Christelijk Integraal Kind Centrum Beatrix (IKC Beatrix) komt het idee om weer over te stappen op het systeem dat gebruikt werd voordat klassen naar huis werden gestuurd. Het IKC waar Hananja Witkamp directeur is valt onder de VCOPS scholengemeenschap en wil graag weer overstappen op de oude methode: briefjes voor ouders waarin wordt aangegeven wanneer een kind in de klas besmet is. Witkamp is fan van deze methode. ‘’De briefjes zorgden ervoor dat ouders zelf een afweging konden maken of hun kind naar school kon of niet. Merken ouders dat hun kind ziek is dan maken zij zelf de afweging om hun kind naar school te laten gaan of niet. We merken nu dat wanneer we een klas naar huis sturen ouders zelf ook belemmert worden in het oppakken van werk. Zo merken we dat ouders hun kinderen moeten ophalen door besmetting terwijl ze op dat moment zelf ook aan het werk zijn.’’