Studentenvereniging A.S.C/A.V.S.V. maakt bekend dat zij zich opmaken voor een drastische cultuuromslag binnen de vereniging. Na meerdere geweldsincidenten van afgelopen week binnen minstens 6 disputen van de vereniging, meldt zij dat er hier een grens wordt getrokken. In de toekomst wordt er hard ingegrepen bij disputen waar het misgaat.

De disputen hebben zich schuldig gemaakt aan mishandeling en vernedering, zo meldt het bestuur zelf in een bericht op de website van de vereniging. Meerdere aspirant leden zijn gestompt, geslagen en geïntimideerd. “Het is een wonder dat niemand als gevolg van dit handelen is opgenomen in het ziekenhuis”, vervolgt het bericht.

Hoe deze cultuuromslag er precies uit gaat zien is nog niet duidelijk. De vereniging richt een College tot Herziening van de Kennismakingstijd (CHK) op die moet gaan onderzoeken hoe deze dispuut-kennismakingsperiode op een betere manier kan worden ingevuld. “Hierbij krijgen wij hulp van externe adviseurs” licht Jack Koopman -woordvoerder namens de vereniging- toe. De kennismaking in de huidige vorm wordt voorgoed afgeschaft. “Wij hopen met deze cultuuromslag een voorbeeld te geven aan andere verenigingen om hetzelfde te doen”, aldus Koopman.

Nieuwe leden die slachtoffer zijn van deze geweldincidenten worden door het bestuur opgeroepen aangifte te doen. Volgens Politie Amsterdam zijn er tot op heden nog geen aangiftes binnen gekomen.