Badr Hari heeft voor de 5e keer op rij niet gewonnen in een Glory-gevecht. De 36-jarige Nederlands-Marokkaanse kickbokser stond tegen de nog onervaren maar getalenteerde Poolse kickbokser Arkadiusz Wrzosek. Na de nummer acht van de wereldranglijst driemaal tegen de grond te hebben gewerkt ging Badr Hari door een linkse “headkick” knockout. Dit is de zoveelste verliespartij voor Badr. Velen speculeren of het niet tijd wordt om de handdoek in de ring te gooien.

Jochem Smit, 9-9-2021

Badr Hari staat voor de vijfde keer sinds het tekenen van zijn contract bij Glory in de ring tijdens Glory78. Na tweemaal verloren te hebben tegen Rico Verhoeven en een keer tegen Benjamin Adegbuyi, was dit hét gevecht dat gewonnen moest worden door Hari. Na de eerste ronde leek het de goede kant op te gaan, maar door een rake linker trap van de Pool zag Badr sterretjes en kon hij niet meer verder vechten.

Voor in de geschiedenisboeken

“Het was een ongelooflijk gek gevecht” vertelt Mark Schaaf, presentator bij Glory-Kickboxing. “Na zo’n ronde te hebben gevochten verwacht je natuurlijk dat hij het gaat afmaken. Maar hij bleef rustig en wachtte zijn kansen af”, vertelt Schaaf. Al met al zorgde dit voor vele verbaasde reacties vanuit de fans.

Door te verliezen van zo’n jonge bokser die bij lange na niet beschikt over de kracht van Badr, begonnen kickboks-fans te twijfelen aan de gesteldheid van Hari. Na vier gevechten verloren te hebben en tijdens een gediskwalificeerd te zijn, werd er van Badr “Bad Boy” Hari verwacht dat hij weer eens een partij zou winnen.

Toekomst

Mark Schaaf vertelt over het toekomstbeeld van de bevreesde bokser: “Mijn verwachtingen zijn dat hij minimaal nog een of twee keer gaat vechten, dit is wel het laatste moment waarop een groot kickbokser zoals Hari zou stoppen.” Een van de problemen die Badr tijdens grote gevechten vaak nekt volgens Schaaf, is zijn onvermogen om te incasseren. “Het is iets wat op zijn leeftijd moeilijk te verbeteren is, dus ik ben bang dat het altijd een zwak punt zal blijven”.

Volgens de Glory presentator moet Badr Hari om zijn carrière op de juiste manier af te sluiten nog één keer vechten tegen een van de toppers: “Denk aan legendes als Rico of de onlangs bij Glory getekende Nederlandse kickbokser Alistair Overeem. Het maakt niet uit of hij wint of verliest, maar dan sluit hij zijn loopbaan wel op een waardige manier af”.