Afgelopen jaren is de muziekgroep K3 veel veranderd: zowel de doelgroep als de meiden die in de groep zitten. Komende zaterdag gaat de groep dan ook voor de vierde keer opzoek naar een vervanging voor een van de meiden. Door middel van het programma K2 zoekt K3 gaat Studio 100 opzoek naar een nieuw K3 lid. Maar dat K3’tje hoeft deze keer niet per se een meisje te zijn.

Denise Nuij, 10-09-2021

“Ik weet zeker dat Studio100 er alles aan zal doen om het ‘K3-gevoel’ zo goed als mogelijk te bewaken. Of het nu een jongen of een meisje gaat zijn”, aldus Laura Voigtmann, creative producer bij Studio100. Vanaf 1998 bestaat het trio uit enkel meiden, toch zullen er wel een aantal dingen veranderen als er een jongen in de popgroep komt. Volgens Voigtmann zullen de verhaallijnen van shows en sommige liedjesteksten moeten worden aangepast, stel er komt een jongen in de groep. De reden hiervoor is omdat de teksten en de shows vooral op meiden is gericht en het zou niet helemaal logisch klinken als een jongen zo’n liedje meezingt.

Over de jaren heen is de doelgroep van K3 veranderd. De originele groep, bestaande uit Karen, Kristel en Kathleen, muziek te maken die gericht was op jongeren en volwassenen. Echter veranderde dit naar kinderen, omdat het beter aansloeg op hen “Ik denk zelf dat de doelgroep wel hetzelfde blijft en dat het dus meer op kinderen is gericht dan op volwassenen. Wel verwacht ik dat als er een jongen in de groep komt dat het taboe voor mannelijke K3-fans wordt verbroken”, zegt K2 zoekt K3 kandidate Amber Elberse. Laura Voigtmann heeft wel het gevoel dat de doelgroep steeds meer richting jongeren en volwassenen zal gaan, zowel bij een nieuwe jongen als een nieuw meisje.

De muziekgroep zal in ieder geval nog bestaan uit de twee Belgische meiden Hanne en Marthe. Of er weer een meisje bij komt of dat er voor de eerste keer een jongen in de popgroep komt zal tijdens de finale bekend worden gemaakt.