In de sector zorg en welzijn loopt het ziekteverzuim flink op. Met name in de verpleging en de verzorging. Zo ook in de kinderopvang, blijkt uit cijfers van het CBS. Volgens het CBS is het niet te herleiden of de toename van ziekteverzuim te danken is aan de corona crisis. Ellis Luijten, pedagogisch medewerker Unikids Tilburg, is van mening dat het ziekteverzuim wordt veroorzaakt door een te hoge werk druk. Gelukkig hebben ze hier bij Unikids zelf niet al te veel last omdat ze een klein bedrijf zijn, vertelt Luijten. “Je moet het samen doen. Door de lijntjes kort te houden kun je het makkelijk samen oplossen.”

Ook Marc Spoek, werknemer bij InBalans (een bedrijf dat zich inzet voor de gezondheid van het personeel in de zorg sector), geeft aan dat te hoge werk druk een grote oorzaak is van de toename van het ziekteverzuim. Luister hier mee voor het volledige verhaal.