Ajax speelt vanavond om 21:00 uur de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Ze spelen een uitwedstrijd tegen Sporting Portugal in Lissabon. Er mag voor het eerst sinds februari vorig jaar weer uitpubliek bij aanwezig zijn. Vanaf 18.00 volgen we het nieuws in en rondom Estádio José Alvalade.

Het is voor het eerst in 1,5 jaar tijd dat er weer uitsupporters aanwezig mogen zijn bij de wedstrijd. De laatste wedstrijd van de Amsterdammers in Europa met uitpubliek was op 20 februari 2020. Toen speelde Ajax tegen het Spaanse Getafe FC in de Europa League. Die wedstrijd verloren ze destijds met 2-0.

Mike Verweij, Ajax-watcher en sportjournalist van de Telegraaf, is erbij in Lissabon. “Het stadion zit half vol en er zullen 1200 Ajax-supporters bij aanwezig zijn. Maar het zal nog lang niet de Portugese gekte zijn die je normaal gesproken verwacht. Dat is wel in het voordeel van Ajax.”

Verder is de verwachting dat Berghuis op 10 komt te staan voor de geblesseerde uitvaller Davy Klaassen. Verweij zegt dat we er naast Klaassen nog één iemand uitvalt. “Ik krijg signalen dat Tagliafico toch niet helemaal fit is na de interlandperdiode met Argentinië terwijl Erik ten Hag gisteren bij de persconferentie aangaf dat hij 90 minuten kan spelen. Ik verwacht dat hij op de bank zal beginnen.”