Vanavond speelt PSV haar eerste Europa League kwalificatie tegen Real Sociedad. Tijdens de persconferentie van gister heeft PSV-trainer Roger Schmidt verteld dat hij onder de indruk is van de Spaanse ploeg: “Tactisch gezien spelen ze heel aanvallend, maar zijn ze verdedigend ook heel georganiseerd. Ze krijgen niet veel doelpunten tegen, dus in mijn ogen meteen een uitdaging aan het begin van de groepsfase.” Toch vindt hij dat de punten thuis zeker gepakt moeten worden.

Er wordt tijdens de persconferentie gevraagd aan Schmidt of Real Sociedad de favoriet is van de kwalificatiepoule. Hierop reageert hij lachend: ‘‘Voor mij maakt het niet uit wie de favoriet is, wij willen gewoon winnen’’. PSV-clubwatcher Rik Elfrink denkt wel dat PSV en Real Sociedad de favorieten zijn van deze poule.

Elfrink zegt dat Real Sociedad misschien niet zo’n bekende naam is in Nederland, maar we niet moeten vergeten dat het een ploeg is die al jaren bovenin meedraait in Spanje. Ondanks dat het een lastige wedstrijd gaat worden, denkt Elfrink dat PSV er alsnog met de winst vandoor gaat. ‘‘Ik gok 1-0. PSV moet boven zichzelf uitstijgen, maar er rolt er wel eentje binnen’’, aldus de PSV-watcher.

PSV zal vanavond Ibrahim Sangaré moeten missen aangezien hij nog niet hersteld is van een liesblessure. Ryan Tomas keert terug in de selectie.