De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) hoopt dat het kabinet een oplossing bedenkt voor coronatoegangsbewijzen bij aan horeca verbonden sporten. Zeker nu het biljartseizoen voor de deur staat. Dat laat directeur Willem La Riviere aan deze site weten. Eerder meldde de landelijke sportkoepel NOC*NSF al dat het kabinet ruimdenkend omgaat met de nieuwe maatregel.

Vanaf 25 september is een coronatoegangsbewijs verplicht in de horeca. Voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland liet al voordat het nieuws bekend werd weten dat hij er allerminst blij mee is. Volgens hem wordt er weer een drempel opgelegd en voelt het meer als een verzwaring. Willem La Riviere, directeur van de KNBB, vindt ook dat er gekeken moet worden naar sporten in horeca, zoals biljarten. “Ik vind dat er wat pragmatischer naar onze branche gekeken mag worden. Hoe hoogdrempeliger je het maakt, des te moeilijker het wordt voor mensen om te gaan sporten.”

De ‘drempels’ die het kabinet hebben opgelegd hebben invloed op de wedstrijden en natuurlijk ook voor de locaties zoals het café. La Riviere is daar bezorgd over. “Ik vraag me af hoe het gaat als een wedstrijd na middernacht nog niet is afgelopen. Dat geldt niet voor een volleybalteam die in een sporthal sport”, aldus La Riviere.

Boodschap aan het kabinet
“Darten, biljarten, kegelen, bridgen en tafelvoetbal zijn voorbeelden van sporten die in veelal in de horeca plaatsvinden”, gaat La Riviere verder. “We zijn een hele grote sector en die laat je niet zomaar in de kou staan. Het is ook nog eens een sector die er een beetje tussen zit. Dus mensen: pas op dat wij niet vergeten worden. Kom met een oplossing”, aldus La Riviere.

Het is nog niet bekend of het kabinet iets gaat veranderen voor deze specifieke sector. De biljartbond wacht af. De verwachting is dat er dit weekend meer duidelijk wordt.