Uit internationaal onderzoek blijkt dat het moeilijker wordt om af te vallen als je op een oudere leeftijd bent. Tussen het twintigste en zestigste levensjaar blijft het energieverbruik redelijk gelijk. Pas na de leeftijd van zestig jaar vermindert het energieverbruik en calorieverbruik enorm. Tijdens het stilzitten verbrandt de mens alsnog calorieën. Bij een ouder iemand gaat dit proces echter wat slomer waardoor er minder calorieën worden verbrand.

Het is moeilijker voor een ouder iemand om af te vallen. Toch is dit niet onmogelijk. Naast het letten op voeding kunnen ouderen altijd nog bewegen. Mark Kruijzen is een bewegingsagoog en beaamt dit: ‘’Als je ouder wordt dan wordt de spiergroei minder, daarom is het enorm belangrijk om juist te blijven bewegen. Hierdoor blijven je spieren groeien waar je dus ook calorieën mee verbrandt.’’ Dit is niet het enige voordeel van bewegen voor ouderen. ‘’Als ouderen niet bewegen neemt de zelfstandige mobiliteit af. Extra bewegen kan er bijvoorbeeld zorgen dat ouderen zo lang mogelijk mobiel blijven.’’

Kortom, genoeg mogelijkheden om als 60+er calorieën te verbranden. Het is en blijft belangrijk om op de voeding te letten maar ook bewegen kan helpen.