Vaccineren, testen of genezen zijn. Dat zijn vanaf 25 september de drie opties om binnen te komen in horecazaken, bioscopen en theaters. Feestjes zonder anderhalve meter zijn dus zeker weer mogelijk, ook in bekende studentenvereniging Olof. Dit is echter geen officiële horecazaak, dus hoe gaat Olof om met het ‘testen voor toegang’-beleid? 

“Zoals verplicht wordt vanuit de overheid, gaan wij werken met QR-codes. Dat is ook iets waar we streng op gaan controleren. We vinden het heel leuk dat we weer open kunnen en willen dat graag zo houden. We gaan er serieus mee om”, aldus Bastiaan Heerius, president van T.S.C. Sint Olof. Uit een enquête die gehouden is onder Olof-leden bleek dat het draagvlak voor het zogenaamde 3G-beleid onder de studenten erg groot was. Zo’n 91 procent is volledig gevaccineerd en de overige negen procent is naar Bastiaans idee voor het grootste deel ook zeker wel bereid om een test af te nemen.

“Dat is dan heel vervelend,                                  maar dan kom je niet binnen”

Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen: “Er zijn altijd mensen, ook binnen onze vereniging, die het niet eens zijn met de huidige maatregelen omtrent het testen of vaccineren. Dat gaat echt om een enkeling en dat is dan heel vervelend, maar dan kom je niet binnen. Alles wat we binnen Olof organiseren zal een ‘testen voor toegang’-beleid voeren.”

Naast de grote Olof-feesten zijn er in de dispuutshuizen ook vaak samenkomsten van verschillende disputen. Aangezien deze plaatsvinden in de huiselijke sfeer, heeft het bestuur van Olof daar weinig over te zeggen. Wel zegt de president dat ze een sterk advies hebben uitgebracht naar deze disputen om toch wel een ‘testen voor toegang’-beleid te voeren indien er mensen niet gevaccineerd zijn.