De lekkerste kaas van Nederland in 2021 is gistermiddag gekozen tijdens de Gouda Cheese awards. De gouden plak in de categorie van Gouda 48+ belegen kaas was voor Zoeterweijde van Uniekaas Holland. In de categorie geitenkaas 50+ jong won Nora jong belegen kaas van Kaashandel Remijn de eerste prijs.

De Gouda Cheese awards vonden plaats in de Waag op de Markt in Gouda. In de finale maakte burgemeester Pieter Verhoeve en Frau Antje, het boegbeeld voor de Nederlandse kaas in het buitenland, de winnaars bekend. De jury bestond onder andere uit Michelin-sterrenchef Martijn Kajuiter en Franseca van Berk (van ‘Fransesca Kookt’).

Tijdens de finale mocht er geen publiek aanwezig zijn, wat normaal gesproken wel gebruikelijk is. Echter was er na de prijsuitreiking tijd voor het publiek. Frau Antje kwam naar buiten met verschillende kazen zodat het publiek ze kon proeven. Daar was genoeg animo voor. Uiteindelijk kwamen ook de prijswinnende kaasproducenten naar buiten en werden ze op de foto gezet.