Elektrische auto’s maken een enorme opmars in onze samenleving. Toyota komt met zijn eerste elektrische auto, Polestar verschijnt op de beurs en vandaag is bekend geworden dat Ford miljarden gaat investeren in de productie van elektrische auto’s. Kortom: de populariteit van de elektrische auto stijgt. Maar waarom rijden we dan nog niet allemaal elektrisch?

Jongeren kiezen vaker voor een benzine- of dieselauto. Dit blijkt uit een poll via Instagram Stories. Van de 175 jongeren die hebben gereageerd, kozen er maar liefst 116 voor de benzineauto. De reden die jongeren opgeven voor deze keuze: benzineauto’s zijn goedkoper. Luca van Broeckhuijsen reageerde bijvoorbeeld: “Als student ben ik eigenlijk gedwongen om een normale auto te kopen. Elektrische auto’s zijn op dit moment gewoon te duur.’’

Het draait niet alleen om geld bij de jongeren. De 59 jongeren die in de poll wel voor een elektrische auto kozen, gaven aan dat het milieu een grote rol speelt bij hun keuze. Volgens Peter van Vliet, hoofdredacteur van duurzaamnieuws.nl is een elektrische auto inderdaad duurzamer dan een benzineauto: “Er wordt namelijk geen brandstof gebruikt.’’ Tijdens het rijden met een elektrische auto wordt er dus geen CO2 uitgestoten. “Toch is de productie van een elektrische auto ook niet goed voor het milieu. Dit komt door de grondstoffen die hiervoor moeten worden gedelfd.’’ Hieronder staat een overzicht van de voor- en nadelen van elektrische auto’s:

Geschreven door: Levi Rombouts