Wat voor soort bier wordt het? Welke hopsoorten komen erin? Wat wordt de naam?  Dat zijn vragen die de jongens van het speciaalbiermerk ‘Brabants Chlorie’ deze week stellen aan hun volgers via Instagram en Facebook. Voor het eenjarig bestaan van het biermerk creëren ze met hun volgers het recept voor een jubileumbier. 

De Eindhovense studenten Joey Leenen (21) en Wessel Brands (22) zijn de eigenaren van het speciaalbiermerk ‘Brabants Chlorie’. Hun bedrijf bestond afgelopen zondag precies een jaar en om dit te vieren hebben ze het idee bedacht om samen met hun aanhangers een jubileumbier te ontwikkelen. Ze gaan dit bier in samenwerking brouwen met brouwerij Holevoort uit Bakel. Brands: ‘’Elke dag publiceren we een poll via social media met een vraag over het recept, zoals: wat voor soort bier gaan we brouwen? Er wordt een recept geschreven aan het eind van de week naar aanleiding van de uitslagen. Dit is dan geheel samengesteld door onze aanhangers. Zo proberen wij meer interactie te krijgen met ons publiek.’’

Ingrediënten

Veel van de stemmers weten niet welke ingrediënten perfect bij elkaar passen, maar ondanks dat kan het niet mis gaan volgens Leenen. ‘‘Iedere dag hebben we contact met de meesterbrouwer van brouwerij Holevoort over de mogelijkheden binnen het brouwproces. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om bepaalde ingrediënten van een witbiertje te gebruiken wanneer je een rosébier wil brouwen. Daarom hebben de stemmers steeds keuze uit meerdere opties die zijn afgestemd met de meesterbrouwer. Dit doen we zodat er geen onjuistheden in het recept komen.’’

Loading...

Loading…

Polls

Na dag één blijkt dat de stemmers het liefst een witbier willen. Joey en Wessel gaan nu in gesprek met de meesterbrouwer om de volgende opties te bespreken. De polls die deze week nog voorbij zullen komen zijn: welke hopsoorten komen in het bier; Hoe hoog wordt het alcoholpercentage; Welke moutsoorten gaan er gebruikt worden; Wat is het geheime ingrediënt; Hoeveel koolzuur zal het biertje krijgen. Als laatste komen ze met de vraag: wat wordt de naam van het biertje? Leenen eindigt lachend met: ‘Hopelijk kiezen onze volgers voor een niet al te hoog alcoholpercentage.’