Uit eten, een teamuitje in een kroeg of zuipen met de studentenvereniging. Het mocht weer vanaf afgelopen weekend, míts jij een groen vinkje kreeg bij je Corona Check-app. Dat ging nog wel eens mis, met als gevolg dat mensen in rijen stonden te wachten om naar binnen te gaan óf weggestuurd werden.

Verdeelde meningen

Barman Pete Hartigan vindt het gebruik van de app ingewikkeld. “Het kost heel veel tijd. Ik wil gewoon biertjes verkopen. Wij laten eerst mensen naar binnen om rijen te voorkomen en dan checken we. Het nadeel is dan wel dat je soms mensen moet wegsturen, met boze reacties als gevolg.” Toch blijft Pete het systeem gebruiken. “Ik denk dat de app op dit moment het beste werkt van de mogelijkheden die er zijn.”

Kroegmedewerker Joep Raemakers vindt de CoronaCheck-app een goede stap: “Het is fijn dat we weer zoveel mensen binnen mogen ontvangen. Maar het liefst gaan we volledig open, hebben we normale sluitingstijden en geen restricties.”

De studenten die uit zijn geweest, hebben nog een ander idee. Zo vertellen ze: “Deel bandjes uit met een chip. Als je gevaccineerd bent of een negatieve test hebt afgelegd, krijg je een bandje en dan heb je de app helemaal niet nodig. Of zorg ervoor dat je de app kan gebruiken zónder internet. Dat zou een groot deel van de problemen oplossen.”