Onur K., hoofdverdachte van een viervoudige moord, staat een levenslange gevangenisstraf te wachten. Dit eiste het OM tijdens de rechtszaak in Breda op 29 september. K. wordt verdacht van de moord op zijn moeder, vrouw en twee kinderen.

De moeder, vrouw en twee kinderen werden op 27 maart 2020 gevonden in de slaapkamer van het toen nog door Onur K. bewoonde huis. Vanwege zijn afwezigheid in het huis toen de moord plaatsvond werd Onur K. direct bestempeld als hoofdverdachte.

Verklaring

Onur K. vertelt in een verklaring tegen de politie dat hij in diepe schulden zit en daarom een overeenkomst sloot met een buitenlandse partij voor een bedrag van 620.000 euro, wat onwaarschijnlijk is. Dit geld was bedoeld voor de aankoop van een huis en het onderhouden van zijn gezin. In totaal had Onur K. 30.000 ontvangen en reeds ook terugbetaald. Toen hij de resterende 590.000 euro niet ontving, liet hij aan de externe partij weten de overeenkomst te verbreken. Volgens Onur K. werd dit niet goed ontvangen, wat ertoe leidde dat tijdens het maken van een wandeling het gezin werd gewurgd.
De advocaat van Onur K. vertelt tijdens de zitting Volgens de verdediger heeft de externe partij, waarvan Onur K. beweert dat zij zijn gezin hebben vermoord, deze sleutel gebruikt heeft om de woning te betreden.
Het dat de beweringen niet te bewijzen zijn, en dat de verdere bewijzen wijzen naar Onur K. Er is DNA van Onur K. gevonden op verschillende oplaadkabels die gebruikt zijn om moeder Gulcan (31), zoontje Atakan (6) en dochtertje Deniz (2) te wurgen. Gulcan is vermoedelijk gedrogeerd met de pijnstiller oxycodon.

Toerekeningsvatbaar
Uit een 7 weken lang bezoek aan het Pieter Baan Centrum afgelopen november ,bleek dat de verdachte volledig toerekeningsvatbaar is. De behandelaar van Onur K. liet weten bijzonder weinig emotie te zien bij de gedachte van zijn vermoorde gezin.
De moord op zijn moeder Hikmet (65) heeft Onur K. bekend. In jargon legt hij uit dat twee jaar geleden zijn vader is overleden en dat zijn moeder in een diepe depressie belandde. Het leed wat hij toen bij zijn moeder zag wilde hij haar voorkomen.

Oordeel
Het OM eist een minimale straf van levenslang voor viervoudige moord. Alle bewijzen richten op Onur K. De verdediger pleit dat rondom de dood van moeder Hikmet er geen sprake is van moord, maar van doodslag. Dit vanwege het verdriet wat Onur K. haar wilde besparen. Hierom eist de verdediger een maximale gevangenisstraf van 8 jaar voor doodslag. Mocht de rechter Onur K. schuldig achten voor de dood van zijn gezin, dan suggereert de verdediger een straf van 15 jaar gevangenis voor doodslag op zijn moeder, vrouw en twee kinderen.

4 November wordt het oordeel bekend gemaakt door de rechter.