Voorbeschouwing SK Sturm Graz – PSV Eindhoven

Vanavond speelt PSV in de tweede speelronde van de Europa League campagne tegen SK Sturm Graz. Beide teams zullen vanavond gaan strijden voor de eerste 3 punten in de Europa League. PSV speelde in de eerste speelronde teleurstellend 2-2 gelijk tegen Real Sociedad. De Eindhovenaren kwamen snel op voorsprong via Mario Götze. Daarna moest het twee doelpunten incasseren, de Spanjaarden braken tweemaal door aan de kant van Philipp Max. In de tweede helft schoot Cody Gakpo, PSV naast Real Sociedad. De Eindhovenaren hadden de resterende tijd de overhand, maar konden de wedstrijd niet beslissen. Ook Sturm Graz won niet: zij verloren diezelfde speelronde met 1- 0 van AS Monaco.

PSV vertrok woensdag naar Oostenrijk zonder de geblesseerde Noni Madueke en Davy Pröpper. De Eindhovenaren moeten hun rampweek dus zonder deze spelers gaan herstellen. Eerder deze week verloor de ploeg uit Eindhoven namelijk al pijnlijk met 1-2 van Willem II. De zondag ervoor verlieten ze het veld met een 0-4 verlies tegen Feyenoord. Vooral het wisselbeleid van Roger Schmidt (coach PSV) wordt de laatste weken flink bekritiseerd.

Vanavond om 18:45 uur speelt PSV haar tweede groepsduel, ditmaal tegen Sturm Graz in de Merkur Arena.