De emoties lopen hoog op bij het restaurant Waku Waku in Utrecht. Zij wil de verplichte Coronacheck niet handhaven. Daarom werd er gisteren voor de derde dag op rij geprotesteerd tegen de sluiting van het restaurant. De stad was afgezet door de politie.

Het is moeilijk om bij het restaurant te komen. Bij elke ingang van de straat waar Waku Waku zich bevindt, staan er zo’n zes politiebusjes en enorm veel agenten. Veel demonstranten zijn al meegenomen door de politie naar het bureau. Voor het restaurant is de gehele weg afgezet door politiebusjes, politieagenten, de ME en politie te paard. Aan de overkant van het restaurant staan nog tientallen demonstranten. Ze kijken naar de situatie en een enkel aantal houdt vlaggen en protestborden omhoog.

Een van de demonstranten is een blonde, niet-gevaccineerde vrouw die anoniem wilt blijven. Volgens de vrouw maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. “Het is ieder zijn eigen keuze om zich wel of niet te laten vaccineren. Je hoeft dit niet te delen met anderen. Daarom zou je dus geen QR-code moeten laten zien om ergens binnen te komen.” De dame geeft aan het goed te vinden dat Waku Waku de Coronacheck niet controleert en vindt dan ook dat het restaurant zijn deuren niet hoeft te sluiten.

De vrouw zegt dat de vrijheid van niet-gevaccineerden ontnomen wordt door de verplichte Coronacheck. Om dit beter uit te leggen, vergelijkt ze de situatie van nu met de Tweede Wereldoorlog. “De Joden moesten tijdens de oorlog een Jodenster dragen om ergens naartoe te kunnen. Dat is nu ook het geval. Alleen heb je momenteel een QR-code nodig. Dat kan gewoon niet!”

Er heeft een rechtszaak plaatsgevonden of het restaurant Waku Waku weer open mag. Om te lezen hoe dat verliep, klik op deze link: https://nieuwsredactie.fhj.nl/index.php/2021/09/30/onvrede-door-coronacheck-qr-code/