Dit artikel hoort bij een voorbeschouwing + liveblog van deze wedstrijd:
https://nieuwsredactie.fhj.nl/index.php/2021/09/30/liveblog-sk-sturm-graz-psv-eindhoven/ 

PSV heeft donderdagavond in de Europa League wedstrijd tegen SK Sturm Graz overtuigend de drie punten weten te pakken. De ploeg van coach Roger Schmidt won met 4-1, door goals van: Ibrahim Sangaré, Eran Zahavi, Philipp Max en Yorbe Vertessen.

PSV had geen goede voorbereiding in de aanloop van het tweede duel van de Europa League. De ploeg uit Eindhoven verloor eerst met 4-0 van Feyenoord in eigen stadion. Een halve week daarna kroop PSV in Deventer door het oog van de naald, aanvoerder Marco van Ginkel kopte in de 86e minuut de winnende binnen tegen laagvlieger Go Ahead Eagles. Het weekend voor de clash tegen Sturm Graz verloor PSV wederom. Willem II was een stuk effectiever in de afrondende fase en won hierdoor met 2-1.

De wedstrijd
Om 18:45 ging de wedstrijd in het Oostenrijkse Graz van start. Het eerste kwart van de wedstrijd golfde het spel op en neer zonder echte kansen aan beide kanten. Na een halfuurtje drongen de Eindhovenaren meer aan. Dit resulteerde in een doelpunt voor PSV. Ibrahim Sangaré tikte behendig de bal binnen, nadat van Ginkel de bal naar hem toe kopte: 1-0. Dit was dan ook meteen de ruststand.kort na de rust was het de Israëliër Eran Zahavi die na een snelle counter de 2-0 binnentikte. Deze counter zette hij zelf op, door snel te handelen en de bal aan Götze te geven. De Duitser gaf hem schitterend voor, Zahavi maakte vervolgens een volley en raakte de bal half. De keeper verwachtte dit echter niet en zo scoorde Zahavi zijn eerste Europa League goal dit seizoen.

Niet veel later kregen de Oostenrijkers een vrije trap, nadat een voorzet tegen de hand van Mario Götze aankwam. Uit deze vlijmscherpe vrije trap kopte Stankovic knap de 1-2 binnen. Voor een kwartier lang stond PSV met de rug tegen de muur, maar de Oostenrijkers kwamen niet aan scoren toe. Toen Philipp Max met een schitterende uithaal vanaf een meter of 25 de bal in de kruising schoot, was de wedstrijd beslist. Yorbe Vertessen breidde het doelsaldo even later nog uit door vanaf randje zestien de bal met een droge knal te scoren. Het enige minpunt van de avond was de rode kaart van Sangaré. De doelpuntenmaker zwaaide zijn arm tegen het hoofd van zijn tegenstander. Hierdoor pakte hij zijn tweede gele kaart en zal hij de wedstrijd tegen AS Monaco moeten missen.

Vervolg
PSV zal zich nu gaan focussen op het eredivisieduel zondagavond tegen Sparta Rotterdam. Het volgende Europa League duel zal worden gespeeld in eigen huis op 21 oktober om 21:00 uur. AS Monaco is dan de tegenstander. Ondanks dat beide ploegen op 4 punten staan, staat PSV eerste. De eindhovenaren hebben een beter doelsaldo.

Geschreven door: Levi Rombouts