De ‘Icedragons’ uit Herforder Duitsland komen vrijdag 1 oktober op bezoek bij de Tilburg Trappers voor een wedstrijd in de derde divisie in de Duitse ijshockeycompetitie. De Icedragons spelen sinds vorig seizoen in de derde divisie van het Duitse ijshockey. Sindsdien hebben de Trappers nog nooit van ze verloren.

Al zes jaar speelt het team uit Tilburg in de Duitse competitie. Het bijzondere hieraan is dat de Trappers het enige Nederlandse team is dat speelt in deze competitie. Voor hun avontuur naar Duitsland werden ze vijftien jaar op rij Nederlands kampioen. Terwijl de Trappers in Nederland oppermachtig waren spelen ze in Duitsland maar in de derde divisie. Dit komt doordat ijshockey in Duitsland veel groter is dan in Nederland.

Het eerste, tweede en derde jaar dat de Trappers in de derde divisie van de Duitse competitie speelden, werden ze kampioen. Ook dit seizoen is de Tilburgse club weer goed begonnen. Ze hebben hun eerste wedstrijd met 9-4 gewonnen van de Rostock Piranhas.

Weet jij niks van ijshockey maar wil je wel de wedstrijd kijken? Hieronder staan de spelregels uitgelegd.