Goede Tijden, Slechte Tijden vierde 1 oktober haar 31e verjaardag. De soap trekt nog iedere dag honderdduizenden kijkers. Wat maakt dat het programma na drie decennia nog steeds zo populair is? Elly de Graaf, die zelf elf jaar in de serie speelde, bespreekt de succesformule.

´´Als de acteurs uit het eerste seizoen nu nog steeds erin speelden, zou het programma allang niet meer bestaan´´, aldus de Graaf. ´´Aan de andere kant is de mix tussen een aantal oude, vertrouwde acteurs en een paar nieuwe gezichten een ijzersterke combinatie. Ik vond het jammer dat ik op een gegeven moment uit de serie geschreven werd, maar tegelijkertijd ook begrijpelijk. Er moet vernieuwing zijn om de aandacht van mensen te blijven vasthouden.´´

Inspelen op actualiteiten                                                                                                               Een andere reden dat de soap volgens De Graaf na al die jaren nog altijd erg geliefd is, is het feit dat bepaalde actualiteiten meegenomen worden in de verhaallijnen. ´´Van anorexia tot tienerzwangerschappen, we hebben van alles al gehad. Hierdoor was er altijd wel een groep die zich in sommige situaties kon verplaatsen.´´

Cliffhanger                                                                                                                                          Aan het einde van elk seizoen wordt er veel aandacht besteed aan de afsluitende cliffhanger, waar de acteurs uiteraard niets over mogen zeggen. De Graaf: ‘’Het was natuurlijk niet de bedoeling dat het publiek al wist wat er zou gaan gebeuren. Op social media leefde dat heel erg onder de trouwe kijkers, want toen mijn personage dood ging kreeg ik daar ongelofelijk veel reacties op. Ik wist niet wat het betekende, maar ik was die avond trending topic op Twitter.’’