Ronald Koeman komt niet naar de Talkshow HLF8 om te praten over zijn lastige periode bij FC Barcelona. De oud-verdediger zegt zelf rust te willen en heeft daarom afgezegd. HLF8 en andere nieuwsplatformen denken dat Joan Laporta (president van FC Barcelona) te maken heeft met het terugtrekken van Koeman. Ook Bas van den Hoven, journalist bij Voetbal International, denkt dat Koeman mogelijk advies heeft gekregen van Laporta om geen pers te spreken.

“Koeman is een persoon die erg openhartig is naar de pers. Koeman is opvallend eerlijk geweest tijdens persconferentie en dat zijn ze in Spanje niet gewend. Ik denk dat Laporta die openhartigheid best wel gevaarlijk vindt, ook met de Spaanse pers die op het hele gebeuren zit te loeren.”  De band tussen Koeman en Laporta leek een lange tijd instabiel. De coach ligt onder vuur door de magere prestaties, vooral na het verlies tegen Atletico Madrid afgelopen zaterdag. Het is erg onrustig en dat komt vooral door de uitspraken van Koeman en Laporta in de afgelopen maanden richting de Spaanse pers.

Rust creëren

Afgelopen zaterdag spraken Koeman en Laporta erg optimistisch en liet de voorzitter weten dat de ex-bondscoach van oranje voor nu coach blijft bij de Catalanen . “Ik denk dat FC Barcelona nu vooral probeert rust te creëren door zichzelf stil te houden,” vertelt Van den Hoven. FC Barcelona lijkt met de woorden van Koeman en Laporta een optimistische weg in te slaan na de moeilijke paar maanden. “Ik denk dat onderling is afgesproken niet tegen pers te praten om zo de rust te bewaren, dus ook niet tegen Johnny de Mol.”

“Als ze door deze rust een mooie reeks wedstrijden kunnen spelen is er zeker een positief verhaal te vertellen met alle jonge spelers die nu opkomen.” Het Catalaanse team lijkt een jonge selectie op te bouwen omdat ze door de financiële problemen geen gevestigde spelers kunnen inkopen. “Met spelers zoals Gavi, Ansu Fati, Pedri heeft FC Barcelona een mooi vooruitzicht, alleen moeten deze spelers wel worden opgeleid en daar is geduld voor nodig,” laat Van den Hoven weten.

El Classico

Voor Koeman wordt het een opgave om goede resultaten neer te zetten na de interlandperiode. Hij speelt namelijk met Barcelona op 24 oktober tegen Real Madrid. Real Madrid staat nu eerste en FC Barcelona negende met één wedstrijd minder gespeeld.