Willem Holleeder is klaar met alle leugens van zijn zus Astrid Holleeder, bleek in het getuigenverhoor van afgelopen vrijdag. “Het is de ene naar de andere leugen. Het heeft geen zin om haar nog vragen te stellen. Ze zegt toch wel wat ze wilt”, aldus Holleeder.

Op 4 juli 2019 kreeg Willem Holleeder levenslang voor het aansturen van vijf moorden. Omdat hij het niet eens is met dit vonnis, is de zaak momenteel in hoger beroep. Op 22 september 2020 begon de inhoudelijke behandeling van de zaak. Vrijdag kreeg Willem Holleeder de kans om zijn zus vragen te stellen. Dit was volgens hem volstrekt zinloos omdat ze toch alleen maar leugens zou vertellen. 

Tijdens het verhoor was Willem Holleeder veel aan het noteren. “Ik heb van alles opgeschreven, maar ik heb besloten om geen vragen te stellen. Zij houdt hier haar pleidooi en ze gaat toch niet op mij reageren.”

Volgens Astrid Holleeder zou haar broer aan haar hebben toegegeven dat hij betrokken was bij de moorden op onder anderen Willem Endstra, Thomas van der Bijl en Van Hout. Cor van Hout was de partner van de oudste zus van Willem Holleeder, Sonja, die deze week ook wordt verhoord. Willem Holleeder is van mening dat zijn zussen ervoor hebben gezorgd dat hij de bak in moet: “Vervolgens kunnen zij er vandoor kunnen met het geld. Het gaat altijd om geld.”