Jennie Lena is deze week begonnen met haar ´Jennie Lena Sings Michael Jackson Unplugged´ tour, die duurt tot eind januari 2022. Het album`Jennie Lena Sings Michael Jackson´ komt op 22 oktober uit. 

“Al sinds  ik een klein meisje was, ben ik een enorme Michael Jackson fan. De stem van de jonge Michael was altijd mijn grootste inspiratie en zo ontdekte ik als kind, tijdens het zingen van zijn nummers, mijn eigen stemgeluid”, legt Jennie uit.  

 Een Michael Jackson album en tour

“Er is een overvloed aan geweldige nummers van Michael Jackson en ik wilde ze op mijn eigen manier doen. Een avond Michael Jackson is sowieso feest en dat ik het dan ook nog zelf kan zingen, is geweldig! Zijn muziek en vocale inspiratie zitten in mijn DNA verweven en dit album komt regelrecht uit mijn hart.”

Grote held speelt mee op album

Op het nieuwe album van Jennie is de gitarist Jennifer Batten te horen. De artiest heeft samengewerkt met Michael Jackson en heeft gespeeld tijdens ál zijn wereldtours. 

Jennifer Batten FLICKRSDN@RUMENTA.IT

Batten is een grote held voor Jennie en ze voelt zich zeer vereerd. “Als kind had ik posters in mijn kamer hangen waar Michael en zij samen op het podium stonden op te treden. Ze was als een out of this world-entiteit voor mij. Mijn platenlabel heeft haar benaderd met een paar filmpjes van mij en we kregen een mail terug dat ze graag met me wilde werken en me een ‘Bad Ass’ vond. Ik heb wel even een paar gaten in de lucht gesprongen.”

Naast Jennifer Batten, heeft Jennie ook samengewerkt aan het album met Tony Newton, de bassist van de Jackson Five. Ook Sylvester Rivers, de toetsenist die in de vroege jaren 80 vaak op tour was met The Jacksons, heeft meegewerkt. 

Reactie Michael Jackson fans

Jennie geeft aan dat het album en de tour gemaakt zijn voor Michael Jackson fans, maar ook voor haar eigen fans en nieuwe fans die geïnteresseerd zijn in Michael Jackson én haar werk.

De fans van de King Of Pop reageren in ieder geval enthousiast. Zo zegt Luit, die zelf deelnam aan The Voice Kids met een liedje van Michael Jackson: “Ik vind het super gaaf! Het is altijd leuk als mensen de reputatie van Michael nog ‘levendig’ willen houden.” Madelief sluit zich daarbij aan: “Ik vind het leuk om te zien dat Michael’s muziek nog steeds wordt gezongen en dat er nog op wordt gedanst.” Job vindt het dapper dat Jennie Lena dit aandurft, na alle commotie rondom Michael Jackson. Eveline is blij dat juíst Jennie Lena dit doet. “Ze kan heel goed zingen en houdt de spirit van Michael Jackson in ere.” 

The Voice Of Holland

Jennie Lena nam in 2015 deel aan de Voice Of Holland. Ze kreeg veel bekendheid door haar cover van Who’s Lovin’ You, tijdens haar blind audition. Ze behaalde uiteindelijk de finale, maar won niet.

Op `Jennie Lena Sings Michael Jackson´ zullen vijftien liedjes te horen zijn, waaronder Ben, PYT, Lady In My Life en Heartbreak Hotel. Ook het nummer I Just Can’t Stop Loving You is te horen. Dit zal een meerstemmige versie met Trijntje Oosterhuis en Shirma Rouse worden. Het album is vanaf 22 oktober te beluisteren.

‘Jennie Lena Sings Michael Jackson Unplugged’ zal in verschillende theaters in het land te zien zijn. Op deze site staat alle informatie over de tour.