De A12 is heropend en dit merk je op de weg. Erwin de Hart van verkeersinformatie ANWB bevestigt dat er vanochtend veel mee zat in het verkeer. De A12 heropende vanochtend, er waren relatief weinig ongelukken en overal was het droog.

Uit data van Flitsmeister blijkt dat de ochtendspits van donderdagochtend een stuk rustiger is dan die van woensdagochtend. ‘’Het hoogtepunt van 1.154 minuten vertraging was bereikt rond 08.30 uur. Woensdagochtend was dat 45% meer, namelijk 2.093 minuten’’, aldus Jorn de Vries, Topman van Flitsmeister, tegen ANP. 

Dit komt omdat afgelopen anderhalve week de A12 afgesloten was. Daar werd namelijk negen dagen lang, 24 uur per dag gewerkt aan de weg. Van Hart vertelt: ‘’Door deze werkzaamheden kwamen omrijders terecht op wegen die normaal gesproken ook druk zijn.’’ Op de A15 richting Rotterdam kwamen de grootste problemen door drukte.  

Wie vanavond de weg op moet kan een redelijke drukte verwachten volgens Van Hart. ‘’Dit is omdat het geen rustige ochtend was op de weg en er toch veel mensen onderweg zijn. Toch scheelt het een hoop dat de A12 heropend is.’’