Mark Flekken is voor het eerst opgenomen in de selectie van bondscoach Louis van Gaal. Voor de meeste een onbekende naam, maar voor de mensen in Bocholtz een befaamde. “Wij als WDZ zijn mega-trots op onze eigen Mark. We staan als een familie achter hem.”

In het Limburgse Bocholtz viste Flekken zijn eerste ballen uit het net. “Dat je het vanuit de jeugdopleiding van WDZ tot het Nederlands Elftal zou kunnen schoppen had niemand ooit verwacht”, vertelt Roger Wetzels voorzitter van WDZ.

“Op de voetbalclub in Bocholtz is Mark gewoon Mark. Hij doet hier een drankje met vrienden, familie of bekenden. Flekken loopt nooit naast zijn schoenen. Hij komt hier om te genieten van een potje voetbal van zijn broer. Niet om iedereen te laten zien wie hij is en dat siert hem enorm”, aldus de voorzitter.

Of hij nu mag keepen of niet, de voetbalclub is enorm trots. “Dit is een jongensdroom die uitkomt voor hem. Wij zijn al enorm trots dat hij het zover heeft geschopt en gaan enorm genieten als hij in de goal staat”, laat Roger Wetzels weten.

De wedstrijd Nederland – Letland is op vrijdag 8 oktober 2021, in Amsterdam.