Voor velen kwam de aanstelling van de net gestopte profvoetballer onverwacht, maar door Peters’ imposante cv en ervaring met hoofdtrainer Jurgen Streppel is het geen onlogische keuze.

Jelle Kleinen, chef sport bij L1 Limburg, bevestigt dat de keuze voor Peters geen gekke is.
‘’De club heeft veel vertrouwen in zijn blik op voetbal en in het leiden van een voetbalclub’’. Peters heeft tijdens zijn voetbalcarrière de masters Management en Sports Management & Legal Skills met vlag en wimpel behaald. Ook is hij jarenlang lid geweest van de Centrale Spelersraad en Stichting Contractspelersfonds KNVB.

Rumoer

Het is al een aantal jaar onrustig bij Roda, zo is Peters met interim-directeurs meegerekend, de zesde algemeen directeur in ruim twee jaar bij de Limburgse club. Kleinen geeft aan dat Roda geen gemakkelijke club is, waar veel supporters het zwaar hebben gehad onder het beleid dat de afgelopen jaren in Kerkrade gevoerd is. Dat beaamt Jasper Kluten, van de Roda podcast ‘The Voice of Kaalhei’, maar hij plaatst daar een kanttekening bij. ‘’Supporters zijn bang dat Peters als speelpop gebruikt gaat worden door de niet onomstreden voorzitter van de Raad van Commissarissen, Joop Janssen. We zijn dus bang dat hij niet volledig zijn eigen gang zou kunnen gaan, maar als het hem wel lukt om autonoom te werken dan zijn wij ervan overtuigd dat Peters echt een meerwaarde is voor Roda.’’

Samenwerking met Jurgen Streppel

Van 2011 tot medio 2017 speelde Peters onder Streppel, dat hij nu zijn baas wordt ziet hij zelf niet als een probleem. Kleinen legt uit dat supporters sceptisch zijn maar dat dat meer te maken heeft met hoe Roda in het verleden is gerund, dan met de samenwerking tussen Peters en Streppel. Kluten denkt zelf dat het een voordeel is dat de heren elkaar goed kennen maar benadrukt dat er veel supporters zijn die afwachten hoe het gaat lopen. ‘’Peters is natuurlijk altijd onder Streppel geweest en nu moet Peters de trainer van repliek dienen op het moment dat het slecht gaat, daar zijn onder supporters twijfels over’’.

Terug naar de eredivisie

Roda JC presenteerde anderhalf jaar geleden, onder reeds ontslagen technisch directeur Jeffrey van As, het plan om binnen drie jaar terug te keren in de eredivisie. De club liet op de perspresentatie van Peters weten dat ze dat plan niet wijzigt.
Streppel wil samen met Peters de club zo snel mogelijk terug naar de eredivisie brengen. ‘’In de competitie die er nu is, met teams die ook niet heel erg constant aan het presteren zijn, zou je zeker kunnen presteren in de play-offs maar de eerste twee is denk ik nog net te hoog gegrepen’’, aldus de co-host van ‘The voice of Kaalhei’.

Made with Visme Infographic Maker