Met een nieuwe website van Vrijwilligerstilburg probeert de organisatie mensen met elkaar in contact te brengen en op die manier een zelfredzame en sociale samenleving te creëren. Samen met Vrijwilligerstilburg wil Contour de Twern, een organisatie voor maatschappelijk werk, vrijwilligerswerk normaal maken.

Op de nieuwe website kunnen mensen hulp vragen en hulp aanbieden. Dit kan van alles zijn: helpen met verhuizen, taalles geven aan een vluchteling of een luisterend oor bieden aan iemand die het nodig heeft. “De vrijwillige energie wordt steeds belangrijker. Heel veel mensen kampen met alledaagse problemen of eenzaamheid dus als we ervoor kunnen zorgen dat mensen elkaar graag helpen, krijg je een hele sterke sociale basis in een gemeenschap”, vertelt Cora Grootjen namens Contour de Twern.

Grootjen heeft een duidelijke visie: “Iedereen heeft vrijwillige energie en een bepaald talent. Wij willen die potentie in mensen aanspreken en verbinden met waar het meerwaarde kan brengen. Het leggen van deze verbanden is belangrijk bij het maken van een betere samenleving en het nieuwe platform kan hier aan bijdragen.”

Groeiende vraag

Door de coronacrisis is de vraag naar vrijwilligerswerk het afgelopen jaar toegenomen. “Je kunt je voorstellen dat dit gebeurt als bepaalde dingen niet meer mogen of onveilig aanvoelen. Net als in de horeca zijn veel mensen iets anders gaan doen in deze periode. Natuurlijk zijn er ook veel mensen gebleven, maar er zijn altijd mensen nodig die goed en gemotiveerd willen helpen.” Grootjen hoopt dat meer mensen zullen overwegen om zich als vrijwilliger aan te melden.