Uit cijfers van de Kamer van Koophandel, gepubliceerd door De Telegraaf, blijkt dat het aantal zorg-, recreatie- en sportstartups gestegen zijn. In september kwamen er 1057 nieuwe bedrijven bij. Op jaarbasis is dit 17 procent. Hiermee is de groei op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis. 

Niek Tunderman (36) is eigenaar van de in september geopende fitnessstudio Fit Fellows in Apeldoorn.  Tunderman wilde zijn zaak eigenlijk in maart vorig jaar openen, maar bedacht zich net op tijd. In de maanden daaropvolgend moesten sportscholen namelijk noodgedwongen dicht door de coronacrisis. Na een lange tijd wachten durft Tunderman het weer aan: “De cijfers zijn beter en het ziet er weer goed uit. Het is een mooi moment om te beginnen.”

Dat vinden dus meerdere starters, volgens de KVK. Toch heeft Tunderman een manier om zich te onderscheiden: “Bij ons duurt een work-out dertig minuten. De apparaten in de circuittraining worden versteld naar jouw lichaam en dat wordt opgeslagen. We kunnen ook de trek- en duwkracht apart instellen voor een effectieve training.” 

Tunderman merkt dat mensen door de corona meer willen sporten. “Mensen durven weer. Ook willen ze aan hun gezondheid werken. Misschien willen ze gezondheidsproblemen voorkomen. Ik hoop dat nog meer mensen zich bewust worden van het belang van beweging.”