De stijgende energieprijzen zorgen voor drukte bij de isolatiebedrijven. Ook isolatiebedrijf Isolatietechniek Brabant heeft het ‘stervensdruk’: “We krijgen heel veel aanvragen binnen. We zijn elke dag op pad en onze agenda zit tot het einde van het jaar vol”, zegt Gijs Leijten van Isolatietechniek Brabant.  

“Met een goed geïsoleerde woning besparen huiseigenaren 20 tot 25 procent op gas. Met het oog op de energieprijzen is het dus een goede investering”, aldus Leijten. Andere reden zijn gunstige subsidieregelingen en de naderende winter.  

Vooral huizen gebouwd voor de jaren ’80 zijn vaak slecht geïsoleerd. Leijten krijgt dan ook veel aanvragen binnen van huisbezitters met een woning die gebouwd is voor die tijd. “In die woningen laat de isolatie echt te wensen over, daar is goede isolatie het hardst nodig.” Wie krap bij kas zit, maar toch warm wil zitten, moet volgens Leijten de spouwmuren isoleren. “Dat is relatief goedkoop en heel effectief.”