De internationale schaatsbond, ISU, heeft besloten het EK shorttrack niet door te laten gaan. Dit toernooi zou oorspronkelijk plaats hebben gevonden van 14 tot 16 januari 2022 in het Duitse Dresden, maar kan door de coronamaatregelen niet doorgaan.

Beeld: Vincent Jannik, ANP

Nadat de Duitse bond het toernooi had teruggegeven aan ISU, lukte het de organisatie niet om een nieuwe geschikte plek te vinden. Dordrecht had de meeste potentie, maar het lukte de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB) niet om het evenement naar Nederland te halen.

Toch samen trainen

Waarom het EK ook in Dordrecht niet door kon gaan is niet precies duidelijk. Wel is het wederom gelinkt aan de coronamaatregelen. Woordvoerder van KNSB, Carl Mureau, vertelt wat ze wel kunnen betekenen voor de deelnemers: “We hopen binnenkort iets anders te kunnen organiseren waardoor de deelnemers uit verschillende landen toch samen kunnen trainen, misschien iets in etappes en op een kleinere schaal.”

Het EK zou het laatste toernooi zijn geweest voordat de spelers naar de Winterspelen gaan. Wel is er op zondag  5 januari voor de Nederlandse deelnemers een NK shorttrack waar de ze hun vooruitgang kunnen bekijken.