Na zes jaar wachten kunnen Halo fans eindelijk beginnen aan een nieuw avontuur in Halo infinite. Het spel belooft het grootste verhaal in de serie tot nu toe en er is een twist: de multiplayer van Halo Infinite is gratis te downloaden. De release is een van de vele die laat zien dat digitale downloads populairder zijn dan de fysieke doosjes.

Game Mania Tilburg vertelt dat de fysieke aanloop voor de game heel laag is. Dit kan zijn door de populariteit van digitale games. Zo is sinds vorig jaar digitaal meer dan 50% van de verkopen. Ook zijn de nieuwste videogame consoles, de Playstation 5 en de Xbox Series X, heel moeilijk te verkrijgen, volgens Game Mania Tilburg. Dit is dankzij een laag aanbood en de opkomst van veel scalpers. Dit zijn mensen die consoles snel en veel inkopen en doorverkopen tegen een hogere prijs.

Halo Infinite moest vorig jaar uitkomen op 20 november. Het zou een van de release titels zijn voor de nieuwste console van Microsoft: de Xbox Series X. Maar door heel wat commentaar van fans, wat vooral gericht was op de slechte graphics van de game, werd de game uitgesteld naar het einde van 2021.

Dus heb jij een PC die krachtig genoeg is of ben je een van de gelukkige eigenaren van een Xbox Series X? Dan ligt Halo Infinite voor jou in de winkel. Fysiek en digitaal.