OOSTERHOUT – Kruidvat heeft onlangs bekend gemaakt een nieuw distributiecentrum te openen in het Brabantse Oosterhout. Het distributiecentrum, dat opent in mei 2022, gaat voorraad leveren aan zo’n vierhonderd Kruidvat-winkels. De nieuwe leveringslocatie zorgt niet alleen voor meer banen, maar ook voor minder CO²-uitstoot.

Het nieuwe distributiecentrum in Oosterhout gaat leveren aan Kruidvat-winkels in Zuid-Nederland en België. Daardoor is er voor deze winkels een veel kortere leveringsroute. “Wij verwachten dat dit zo’n 16.000 kilometer gaat schelen,” vertelt de woordvoerder van de Kruidvat. “Dat is dus veel duurzamer.”

Het distributiecentrum van de Kruidvat is gevestigd in het nieuwe distributiepand van de Goodman Group, die in 2019 een stuk land van houtwolfabriek Knauf Insulation overnam. Kruidvat huurt dit pand van de Goodman Group en zal zo’n tachtig mensen in dienst nemen.

Inmiddels is dit voor de Kruidvat het derde distributiecentrum. Zij hebben al twee distributiecentra in de buurt van Ede, een verzorgt de online bestellingen en de ander levert voorraad in de winkels. De nieuwe voorraadlocatie in Oosterhout gaat de bevoorrading doen voor alle vierhonderd winkels in Zuid-Nederland en België. Zo hoopt de Kruidvat de toekomstige groei van het bedrijf goed op te vangen.