De NOS heeft voor de aankomende drie jaar de uitzendrechten voor de Grand Prix van Zandvoort weten te bemachtigen. De Grand Prix wordt gratis uitgezonden en is zowel online als op NPO1 te bekijken. “Het is belangrijk dat iedereen dit kan zien, ook voor de mensen die er niet bij kunnen zijn”, vertelt Formule-1 journalist van Ziggo Sport, Koen Bakker.

Beeld: Vincent Jannink, ANP

De afgelopen jaren is de Formule 1 enorm in populariteit toegenomen. “We hebben nu een grote sportman en dat zorgt er automatische voor dat de sport meer populariteit krijgt”, vertelt Bakker.

Dankzij de uitzendrechten van de NOS kan nu iedereen deze bijzondere wedstrijd meemaken. “Het zorgt er voor dat niemand uitgesloten wordt van dit spektakel. Bij dit soort evenementen komt er altijd een beetje nationalisme naar boven. Dat is niet te ontkennen. De Grand Prix op Zandvoort is echt een nationaal feestje”, vertelt Bakker. Wat betreft aankomende zondag, is het nog spannend of we volgend jaar met een Nederlandse kampioen op Zandvoort gaan racen.