Wielerploeg DSM maakt haar nieuwe wielerploeg bekend tijdens een online-evenement. Een deel van het team is hetzelfde gebleven met een paar nieuwe gezichten in de groep. Nieuwe partnerships zijn ook aangekondigd; de logo’s van Youfone en Hans Anders zijn op de nieuwe tenues van de rijders te zien.

Team DSM tijdens de Tour de France 2021. ANP / Pool Luca Bettini

Het seizoen van 2021 was niet de beste periode voor Team DSM. “Het was een intens jaar”, vertelt Iwan Spekenbrink, CEO van Team DSM. De wielerploeg, in nieuw uniform, werd met een zee aan vuurwerk, licht en confetti binnengehaald. De nieuwe pakken zijn zwart met twee blauwe strepen.

Er zijn nieuwe doelen opgesteld voor komend seizoen. Voor de mannenploeg gaat de focus liggen op de sprint. Het vrouwenteam heeft een succesvoller seizoen achter de rug en richt zich komend jaar op de Tour de France. “We willen de absolute top behalen”, meldt het team tijdens het online-evenement.

“We moeten het met teamwork doen”, zegt head-coach Rudi Kemna. “Het is een fantastisch team waarmee we aan de slag gaan. De toewijding is er.”

Pers en toeschouwers keken online mee naar het evenement. Iedereen fysiek aanwezig is negatief getest op het coronavirus.