handbal foto

Beeld: Ronald Hoogendoorn, ANP

Na een flinke overwinning op Puerto Rico en Oezbekistan en een gelijkspel tegen Zweden in de voorronde mogen de Nederlandse handbaldames door naar de hoofdronde. In deze ronde nemen zij het op tegen Roemenië, Kazachstan en Noorwegen. Komen zij er nu ook zo makkelijk vanaf of blijken de volgende tegenstanders toch te sterk?

Samen met 31 andere landen proberen de Nederlandse dames de titel van wereldkampioen te bemachtigen. Bij de laatste voorrondewedstrijd tegen Zweden werd het spannend. In de eerste helft stond Nederland achter, maar herpakte zich weer wat leidde tot een gelijkspel.

Frits Feuler, eindredacteur van Handbalpunt.nl, zit al zestig jaar in de sport en volgt het WK op de voet. Feuler noemt de wedstrijden tegen Puerto Rico en Oezbekistan ‘trainingspartijtjes’. Zweden daarentegen was van ander niveau. Hierdoor kwamen de acties van de vrouwen niet meer goed uit de verf en zit het team, volgens Feuler, op een kantelpunt en is het nog maar de vraag of ze het niveau van voorgaande jaren kunnen halen.

Feuler denkt dan ook dat Nederland niet op een podiumplek gaat eindigen dit WK. ‘Daar is de ploeg te instabiel voor. Dan zouden de andere ploegen helemaal de mist in moeten gaan, blessures oplopen of geschorst moeten worden, maar dat gebeurt meestal niet.’

Hij ziet zelf Noorwegen op één en daarnaast denk hij dat landen als Spanje, als gastland, Rusland, Duitsland en Denemarken goede kanshebbers zijn voor een podiumplek.

De volgende wedstrijd die Nederland speelt vindt vandaag plaats om 15:30 tegen Roemenië.