Agractie en Team Agro NL organiseren op vrijdag 17  december de ‘Alvestêde Trekkerjochttocht’, een Elfstedentocht gereden door trekkers in Friesland. Deze tocht gaat langs verpleeghuizen om het zorgpersoneel daar een hart onder de riem te steken. Daarnaast is de tocht ook een kans voor de agrarische sector om positief in het nieuws te komen volgens Dieuwke Bakker, ambassadeur van Team Agro NL.

Beeld: Dieuwke Bakker

In totaal starten 300 trekkers verspreid over acht steden, deze steden liggen op de route van de Elfstedentocht. Verlichte trekkers komen tijdens deze versierde optocht langs verschillende verpleeg- en zorginstellingen, om het zorgpersoneel en de bewoners licht te bieden in deze donkere corona tijd.

Naast dat Agractie en Team Agro NL graag iets willen betekenen voor deze instellingen, vragen ze ook aandacht voor de agrarische sector. “Het zijn twee vliegen in één klap. Door corona hebben we niet eerder naar buiten kunnen treden. Onze sector is belangrijk, zonder voedselmakers ben je nergens. Door de framing vanuit Den Haag wordt het voor ons steeds moeilijker, onze sector wordt voornamelijk negatief belicht. Wij willen juist kansen pakken om positief in het nieuws kunnen komen”, aldus Bakker.

De tocht vindt plaats van 18:00 tot 21:00. Ook is er een mogelijkheid om een deel online te volgen.