Het WK darts zal vanavond van start gaan in Alexandra Palace in Londen. Vanavond acht uur Nederlandse tijd is de grote openingsavond. In totaal doen er tien Nederlanders mee aan het WK, onder wie ook de twee grote namen Michael van Gerwen en Raymond Barneveld.

Het WK loopt van 15 december tot en met 3 januari, dan komen we erachter of titelverdediger Gerwyn Price zijn titel heeft weten te verdedigen. Volgens Max van der Put, sportverslaggever voor het Brabants Dagblad, zou dit best nog kunnen. Van der Put: “Ik denk dat Gerwyn Price wel echt dé favoriet is voor de titel, hij steekt er wel echt bovenuit met kop en schouders. Maar als we kijken naar de eerdere kampioenschappen kan het altijd een andere wending nemen. Zo zijn er genoeg spelers die ons kunnen verassen.”

Volgens Van der Put is de enige échte grote kanshebber voor Nederland Michael van Gerwen. Hij schat de anderen hoog in, maar lang niet zo hoog om in de finales terecht te komen. Van der Put: “Ik denk niet dat van Gerwen wereldkampioen gaat worden. Als er iemand in staat is om in de finale te staan, dan is hij het wel. Maar wordt ie het wel, of niet? Ik denk zelf van niet. Dit jaar heeft hij geen één keer gewonnen, dus dan zou het wel heel toevallig zijn, dat hij dit toernooi wel gaat winnen.”

Voor wie niets van het WK wil missen, staan alle wedstrijden hieronder op een rijtje: