Tesla CEO Elon Musk heeft weer een opmerkelijk twitterbericht geplaatst. In deze tweet zegt hij: ‘Ik denk erover om te stoppen met al mijn banen, en fulltime influencer te worden? Hoe denken jullie hierover?’ De afgelopen maanden twitterde Elon Musk vaker vragen naar zijn volgers.

De tweet van Elon Musk over fulltime influencer worden. Twitter Elon Musk

Musk is ook de oprichter en CEO van raketbedrijf SpaceX, leidt de brain-chip startup Neuralink en infrastructuurbedrijf The Boring Company. Vorige maand haalde hij ook het nieuws toen hij via een poll op Twitter vroeg of hij 10 procent van zijn Tesla aandelen moest verkopen. Bijna 58% van de 3,5 miljoen twittergebruikers antwoordden hierop ‘ja’. Hierna verkocht Musk Tesla-aandelen ter waarde van 5 miljard dollars. Het aandeel Tesla verloor door de tweet 50 miljard dollars op de beurs. 

Michiel Roest, duurzaamheidsanalist en volger van Elon Musk beschreef de tweets als een misplaatste grap. “Het is gewoonweg een hele slechte grap. De aanleiding hiervan is volgens mij het bericht dat er productieproblemen zijn met de Raptor-motor bij SpaceX.” In de Nederlandse en internationale media heeft de tweet gezorgd voor spectaculair koppen. “Ik snap niet dat er zo op wordt gereageerd. Als je in de reacties onder de tweets had gekeken, zag je dat Elon met zijn volgers zat te grappen over een OnlyFans beginnen. Ook reageerde hij met lachende emoji’s op een artikel van Reuters die het als serieus nieuws bracht”, aldus Michiel Roest.

Elon Musk’s twittergedrag ligt al tijden onder vuur. Zo raakte ‘de rijkste man op aarde’ door zijn twittergedrag in conflict met de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC waardoor hij moest aftreden als Tesla’s voorzitter. Ook kregen Musk en het bedrijf Tesla ieder een boete van 20 miljoen dollar. Michiel Roest zegt hierover: “Elon Musk heeft er een sport van gemaakt om zijn aandeelhouders gek te maken. Als Elon Musk fanboy kan ik het waarderen, maar ik ben ook aandeelhouder Tesla. De Tweets en acties van Elon zorgen ervoor dat Tesla naar boven en beneden schiet.”