Na de bekerstunt van Excelsior Maassluis is de amateurclub blij dat ze in de avond kunnen blijven trainen. Sportclubs moeten ook de komende weken dicht blijven, maar voor clubs die voor de TOTO KNVB Beker spelen, wordt er een uitzondering gemaakt.  

 

Maassluis won uit bij FC Emmen met 0-1 en plaatsen zich hiermee voor de achtste finales van het bekertoernooi. Deze overwinning betekent dat de club ook in de avonden mag doortrainen. “Dat is ook wel nodig om deze topsportstatus te behouden”, volgens Jesse Lub, persvoorlichter bij Excelsior Maassluis. Lub: “We willen natuurlijk in topvorm blijven om na de winterstop weer door te knallen.”

De 0-1-zege tegen FC Emmen betekent veel voor de club. Lub is dan ook door het dolle heen. “Het is geweldig! En dat tegen zo’n topploeg als FC Emmen.” De wedstrijd werd in de lege Oude Meerdijk gespeeld. Lub: “Normaal zouden we dit succes met onze supporters vieren, met een groot feest in de kantine. Dat kan nu natuurlijk niet.”

De huidige maatregelen duren tot 14 januari. De amateurs spelen op 18, 19 of 20 januari in de achtste finales. Lub is positief: “Hopelijk dan weer met onze supporters erbij.”